* citronsorbet
Tillagning: -Skär botten så att den blir platt och skär bort hela toppen på citronen, tag ur fruktköttet och sätt de tomma citronerna i frysen. Citronköttet läggs i en gryta tillsammans med socker och vatten, låt det småkoka i 5 minuter. Tillsätt cognac och blanda det hela i en bakassistent. Frys ner sorben på en platt bricka. -När sorben nästan är frusen, tas den upp igen och rörs om i bakassistenten. Sätt sedan tillbaka den i frysen. När den är helt frusen kan man skopa upp kulor och lägga dem i de frusna citronerna. Citronerna dekoreras med citronmeliss och myntablad. |
Jag har blivit helt galen i allt som smakar citron så jag har gjort egen citronsorbet och det blev mega yummie. Tar dock ca 5 timmar att tillaga. Puh :D
Kommentarer
Postat av: Mikaéla
Haha , flitiga Sofie ;)
Postat av: Sofie
Jag vet, äkta imponerad av mig själv fan ;) haha
Trackback